Sunday, June 12, 2016

Boho chic

 

  Šta je to Boho stil? Boho stil nastao je zahvaljujući ljudima koji su promovisali slobodu i avanturisticki duh. Bohemian people su bili svetski putnici koji poticu iz centralne Evrope,uglavnom Francuske. Kako su živeli nomadskim životom,tako se njihov stil oblačenja razvio u potpuno nezavistan i bez granica. Novi termin koji je nastao u ranim godinama 21. veka 'BohoChic' u originalu znači-stylish,upravo onakva devojka kakva mi želimo da budemo. Stil boho chic je totalno avangardan, pomešan sa džipsi i hipi detaljima.



  Komadi koje morate posedovati su kaftani, kardigani, veliki šeširi, velike torbe, maxi haljine i suknje, prsluci i jakne sa etno motivima, kaubojske čizme, rimljanke ili Ugg. Kombinezoni, zvoncare, crop topovi,mnogo karnera i sve heklano što vam padne pod ruku. 



  Kada bih izdvajala upečatljive boje ovog stila to bi svakako bile bela, braon, teget,roze, crvena i crna. Međutim prava istina je da je svaka boja odlika ovog stila-što je šarenije to je više Boho. Šare koje karakterišu Boho odeću su etno i cvetne. Greh bi bio da ne spomenem rese, čipku i heklane radove koji su često prišiveni na odeću. 



  Gde se možemo pojaviti ovako obučene? Eh, to je najbolji deo. Svuda! Najčešće viđamo BohoChic devojke na festivalima, ali kao što mogu da primetim sve više ih ima i na ulicama. Spremne za kafu, šetnju ili izlazak.




Gde možemo da kupimo ovakve komade? To i jeste najbolja stvar ovog stila! Siđite u podrum i iskopajte stare stvari vaših majki i baka i sigurna sam da će se naći nešto što će vam odgovarati. Veliki broj svetskih dizajnera protekle i ove godine izbacio je kolekcije sa Boho motivima, ali naravno nemamo svi tu količinu novca da je potrošimo na garderobu. Ja svoju naručujem preko sajta Romwe, čiji link imate na kraju posta. Odeća je prejeftina, i za jako malo para možete da kupite gomilu krpica! 



Do sledećeg posta, vaša Una Mać xxxxx















Kombinezon - Romwe


Ogrlica- Not Brended,stara 30 godina


Sandale - Kupljene u Italiji kod uličnih prodavaca


No comments: