Thursday, September 15, 2016

VIKEND U SOLARIS RESORTU



Blogovanje nam donosi mnogo lepih stvari i stvara nove uspomene. 
Spakovale smo kofere, ponele kupaće kostime i sa osmehom na licu uputile se ka Vrnjačkoj Banji da stvaramo nove!


Sa puta pravo na večeru u Solaris Resort-u, apartmanski kompleks koji nas je i ugostio tog vikenda.
Bila je to ljubav na prvi pogled. Ideja, izgled, ponuda...Mesto je izgledalo obećavajuće, ali je nadmašilo sva očekivanja.
Kao što smo rekle Solaris Resort je apartmanski kompleks, sastoji se iz nekoliko vila zbog čega imate utisak da ste u mini urbanom naselju.
U sklopu istog nalazi se restoran Biber, wellness centar, relax zona, dva otvorena i jedan zatvoreni bazen...Nije loše, ha?!?

Mi smo bile smeštene u classic apartmanu tako da ćemo podeliti utisake sa vama konkretno vezane za tu smeštajnu jedinicu.
Sastoji se iz spavaće sobe unutar koje se nalaze kreveti i garderober, dnevne sobe sa garniturom i tv-om, kuhinje koja je opremljena, kupatila, terase, interneta, klime, i mini bara čije su cene zaista pristojne.
Koncept, udobnost, urednost, je čista desetka! Ali nažalost sveukupni utisak samog apartmana nije. Enterijer i dizajn samog nameštaja odudara od ostatka kompleksa koji odiše maštom, bojama i slatkošću. Ceo apartman je uredjen u nekom bež tonu kome fali toplina. Ali to su samo sitnice, nama lično je najbitnija udobnost i higijena zbog čega smo se osećale lepo dok smo boravile u istom. 


Ljubaznost im je na prvom mestu, nakon tople dobrodošlice, sačekao nas je poklon paketić u sobi. Svaku želju su nam ispunjavali-čak su nam doneli  peglu za veš u kasne sate, mislim da to dovoljno govori.


Veliki otvoreni bazen će vas oboriti sa nogu ! Fensi beli baldahini, tropski suncobrani i otvoreni bar sa stolicama u vodi se ne viđaju tako često u Srbiji. Mislile smo da zbog lošeg vremena da nećemo uspeti da se okupamo, ali nam se želja ispunila i sunce nas je obasjalo (na pola sata). Zato, kada budete planirali izlet obavezno pogledajte vremensku prognozu !




Ovo je jedna jako kul stvarčica, za  koju nismo ni znale da postoji. Biodesign bazen je nešto nalik veštačkom jezeru. Njegovo "korito" odaje utisak jezera, pri ulazu je plitko, a ka centru samog bazena voda je najdublja. Tlo je napravljeno od materija koje odaju utisak veštačkog peska. I stvarno jeste tako. Ovo nam je bio omiljeno mesto i za opuštanje, i fotkanje !










Između dva bazena na otvorenom nalazi se restoran Biber. Prostran, topao, prijatan, tapetice na prugice, pastelne boje, bakin špajz, sve te teglice i ostatak dekoracije. 

Jedna reč- prelepo. Druga reč- ukusno! Da poželiš da si non-stop gladan :D 







Ušle smo da fotkamo spa koji nam je bio najbitniji za ovaj post, međutim osvetljenje nije nikako valjalo, a naše face su postajale sve tužnije i ružnije, pa kako to obično biva onda prelazimo na glupiranje. Jako mi je žao ali izigravanje meditiranja na svakom ćošku je bilo jače od mene, a sad kada pogledam, te slike su još i najkul ispale. Pošto fotki nema, potrudile smo se da vam detaljno iskucamo sve što je potrebno da znate i prenesemo utiske.


Solaris centar se zaista potrudio da obezbedi svojim gostima širok asortiman za uživanje, rekreaciju ali i oporavljanje i  lečenje.  Sistem po kojem  centar  funkcionise i njegova politika su fenomenalno zamišljeni. Korisnicima je obezbedjeno sve što im je potrebno - peškiri, mantili, japanke, šamponi, fenovi, ormarići.. Avaj, kako to obično biva ništa nije savršeno. Imale smo problem pri ulasku u sam centar, tako da ako želite da prođete bez  istih naš savet vam je da zakažete milion godina unapred.


Ne možemo baš da se pohvalimo da smo obišle  gomilu wellness centara i da imamo neko veliko znanje o toj vrsti hedonizma.  Pošto ovaj post pišemo, jelte, kako bismo vam preporučile nešto, osećamo se odgovornim da napišemo kako se “sobe” pravilno koriste. Meni (Uni), kao najvećem hipohondru na svetu je ovo najbitniji deo ovog teksta, zbog čega, preklinjem svakoga ko planira da koristi iste usluge da se dobro informiše, kako mu se ne bi slošilo.

        Jacuzzi -  Napravljen za 10 osoba, mada iskreno i sa petoro je gužva. Potrebno je da znate da se on gasi na svakih 30 minuta, kako bi se zamenili filteri, ali bez brige to menjanje traje jako kratko.

      Zatvoreni bazen -  Bazen je odvojen od ostatka spa centra. Ono što nam se jako dopalo je što osvetljen s obzirom na to da je prvi deo skoro pa u potpunom mraku. Zanimljivo je da ovaj bazen sadrži morsku vodu (probale smo, i nije nešto slana :D) čija temperatura iznosi 29 stepeni.

   Tepidarium - Tepidarium je soba čija je svrha relaksacija i oslođanje od stresa kao i priprema za saunu. Dok se prepuštate apsolutnom  miru gledajući u akvarijum sa ribicama, klupe na kojima sedite su zagrejane na temperaturi  od 37-39 stepeni celzijusa - približno temperaturi tela. Poenta je da telo srazmerno daje onoliko toplote koliko i primi jer na taj način  koristi minimalnu energiju.

       Kaldarijum- U ovoj sobi ćete naići na kombinaciju zagrejanih klupa na 40 stepeni  i vazduha na 45. Kaldarijum služi za opuštanje od stresa i napetosti. Isprobale smo, prijatno je unutra, ali valjda zato što smo mlade i ne dovoljno izmučene nismo mogle u potpunosti da osetimo čari kaldarijuma, pa smo presle na nešto jače.

      Slana pećina - Potpuna imitacija morske klime. Jedan tretman u slanoj sobi zamenjuje četiri dana na moru. Za odrasle osobe se preporučuje tretman od 40minuta, a za decu 20minuta.

         Hamam - Odnosno tursko ili parno kupatilo je vrlo korisno za vašu kožu. Para otvara pore, i čisti ih što vašu kožu i lice čini čistijim i mekšim. Temperatura vazduha iznosi  50 stepeni, što je zapravo izdrživo, ali nas je vlažnost vazduha oborila i nismo dugo ostale unutra. Ova soba poseduje i tri slavine sa ledenom vodom.

      Ruska banja - Sauna u kojoj temperatura vazduha iznosi  65 stepeni celzijusa.  Ostale smo jako kratko, jer je sauna potpuno mračna pa barem nama nije bila prijatna. Međutim njena dejstva su jako korisna - od jačanje organizma i imuniteta,smanjivanja bola u mišićima do jako pozitivnih rezultata pri čišćenju kože i disajnih puteva.

      Finska sauna - Ovde smo već izdržale ceo tretman ! Ambijent je jako prijatan, tako da nam temperatura od 80 stepeni uopste nije teško pala. Postoje stvari koje moramo da znamo pre ulaska u saunu. Naprimer, nije poželjno da u istu ulazimo gladni ili punog želuca iz razloga što to previše opterećuje naš  krvotok. Takodje ne smemo konzumirati alkohol pre odlaska, kao i baviti se sportskim aktivnostima barem sat vremena pre tretmana,kako bi se naš puls vratio u normalu.

        Relax zona se sastoji iz toplih klupa i fensi baldahina - savršeni ambijent za opuštanje.

        Tuš tropska kiša -Ovaj tuš nam je bio najzanimljiviji, jer smo kao deca punile kofu vodom i polivale se recimo sto puta. Kofa sadrži ledenu vodu i polivanje se preporučuje nakon korišćenja saune, jer je dobro za cirkulaciju.




Što se tiče cena, pristupačne su -ulaz u Spa centar je 1600 rsd. I omogućava vam 3h relaksacije, dok polugodišnja karta iznosi  22.000 rds. , a godišnja 33.000 rsd. I nije nešto mnogo skupo, ako volite sebe. 




Koliko je hrana bila božanstveno ukusa, svedoči naša vaga ! Budite pametni i ako odsedate, obavezno uplatite ceo pansion, jer je greh ne probati sve sa najukusnijeg švedskog stola ikada.





Bio je to divan i opuštajući vikend!
Nadamo se da Vam se dopao post, Una i Kiki <3

No comments: